Mesaj de inceput de an scolar
04/09/2022Joc, îndemânare și creativitate
06/07/2023„SĂNĂTOȘI DE VREM SĂ FIM, DE NATURĂ ÎNGRIJIM!”
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 Reghin a fost gazda activităților desfășurate în cadrul proiectului „Sănătoși de vrem să fim, de natură îngrijim!”. Acest proiect a fost inițiat de Asociația „Steluțe Reghinene” și finanțat din fonduri nerambursabile de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Reghin.
Proiectul a urmărit implicarea factorilor educaționali (copii, părinți, cadre didactice, comunitate locală) în acțiuni ecologice,menite a cultiva respectul față de natură și protecția mediului, precum și adoptarea unui stil de viață sănătos, prin stabilirea echilibrului atât de necesar dintre alimentație, efort fizic și recreere.
Activitățile propuse au avut un impact major asupra comunității. Scopul și obiectivele propuse în cadrul proiectului „Sănătoși de vrem să fim, de natură îngrijim!” au fost atinse, reușind să formăm o echipă compactă, puternică.
· Marșul ecologic „VIS DE COPIL!” a implicat preșcolarii și cadrele didactice în crearea de postere, medalioane, stegulețe și pliante cu mesaje ecologice, care au fost împărțite trecătorilor.
· „BUCURIA VERDE!” a presupus amenajarea unui spațiu educațional armonios în curtea grădiniței – o mini grădină de legume bio, o zonă cu plante aromatice căreia ne place să îi spunem „Grădina senzorială”; au fost plantați mai mulți arbori și arbuști ornamentali, de care preșcolarii vor avea grijă în viitor.
· Prin activitatea de ecologizare „NE JUCĂM ȘI RECICLĂM!” am reușit să îmbunătățim vizibil aspectul spațiului exterior al grădiniței, precum și realizarea unui traseu senzorial din materiale reciclabile și naturale.
· Activitatea interactivă „NATURA ȘI SPORTUL!” a implicat mișcare, jocuri și concursuri, întreceri sportive, fiind astfel valorificat întreg spațiul verde al grădiniței.Am folosind echipamente specifice mișcării îmbinate în mod armonios cu elemente realizate din materiale reciclabile.
· „IUBIM ȘI OCROTIM NATURA!”a marcat finalul proiectului. Parada costumelor create din materiale reciclabile a pus în valoare creativitatea cadrelor didactice, a copiilor și părinților. Toți s-au implicat în crearea unor obiecte vestimentare deosebite, creațiile lor fiind prezentate cu succes.
Părinții preșcolarilor s-au mobilizat exemplar, fiind un real sprijin pe tot parcursul proiectului.Aceștia s-au implicat cu drag în toate activitățile desfășurate, demonstrând că ne sunt mereu alături!
Copiii se vor bucura și în viitor de rezultatele obținute prin derularea proiectului. Echipamentele achiziționate se pot utiliza în diverse activități.
Preșcolarii au nevoie de exemple de bune practici deoarece câştigă motivaţie, deschidere către cooperare, comunicare, atitudine pozitivă în faţa naturii.
RESPECT și MULȚUMIRI tuturor celor care au dovedit că binele copiilor primează!